ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Unificată de Control s-a reunit în ședință

19:39 | 23.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Delegația Republicii Moldova a participat la ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control, care a avut loc astăzi la Bender, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Potrivit ordinii de zi, Comandamentul Militar Întrunit a raportat situația în Zona de Securitate pentru 15-22 septembrie curent, stabilind că observatorii militari nu au documentat incidente grave în această perioadă.

În contextul riscului sporit de răspândire a infecției provocate de virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul țării, membrii Comisiei Unificate de Control au abordat starea de fapt la acest subiect în Forțele Mixte de Pacificare. S-a constatat lipsa cazurilor active de Covid-19 în contingentele militare, iar membrii Comisiei au accentuat importanța respectării riguroase a măsurilor de prevenire și control asupra infecției.

În cadrul examinării problemelor organizatorice, Comisia l-a confirmat pe Asanov Kairatbek în calitate de reprezentant militar al Misiunii OSCE în Moldova abilitat cu dreptul de a participa la ședințele Comisiei Unificate de Control și ale grupurilor de lucru.

În ceea ce privește problema condițiilor de funcționare a posturilor Forțelor Mixte de Menținere a Păcii situate în preajma localității Vadul lui Vodă, Misiunea OSCE în Moldova a informat Comisia privind disponibilitatea de a desemna un expert care va acorda asistența necesară Comandamentului Militar Întrunit pentru implementarea acțiunilor planificate. Comisia nu a luat o decizie finală în acest sens, însă va continua să monitorizeze lucrările la aceste posturi care urmează să fie realizate până la sfârșitului anului.

Foto: Biroul politici de reintegrare 

img21007026

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!