ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău a crescut numărul copiilor bolnavi de COVID-19

09:47 | 27.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. În rândul cadrelor didactice din instituțiile municipale de învățământ din Chișinău a fost atins nivelul de imunitate colectivă, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității, că „situația pandemică din Chișinău este imprevizibilă” dar că „în rândul cadrelor didactice care activează în cele 131 de instituții de învățământ din municipiu este atinsă imunitatea colectivă”.  

În același timp, edilul a spus că a crescut numărul copiilor bolnavi de coronavirus. ”Spitalul pentru copii este arhiplin. Am decis deschiderea suplimentară a încă 63 de locuri de tratament al COVID-19 la Spitalul pentru copii V. Ignatenco”, a adăugat sursa citată.

De asemenea, primarul a cerut Direcției Sănătate și Asistență Socială mobilizarea unor resurse suplimentare pentru vaccinarea locuitorilor orașului. “Avem suficiente doze de vaccin, dispunem de suficiente puncte de vaccinare – imunizarea reprezintă singura posibilitate de a face față pandemiei”, a specificat Ceban.  

img21007087

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!