ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe autocare de cursă din sudul țării circulau cu numere de șasiu false

11:52 | 20.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. O schemă frauduloasă în transportul de pasageri a fost deconspirată de ofițerii de investigații. Astfel, s-a stabilit că trei autocare, care aparțin diferitor operatori de transport, aveau număr de șasiu modificat, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au efectuat în ultimele trei luni, în comun cu angajații Centrului Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare a Inspectoratului General al Poliției, acțiuni de constatare tehnico – științifică, în urma cărora s-a stabilit că trei autocare care aparțin diferitor operatori de transport aveau numărul de șasiu modificat.

În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor. Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă amendă de la 32 500 la 47 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 1 an.

Foto: politia.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!