ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii şi USAID vor identifica noi posibilităţi de extindere a parteneriatului

13:52 | 21.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) în comun cu Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au examinat noi oportunități de colaborare pe segmentele aferente agriculturii. Pentru aceasta, ministrul de resort Viorel Gherciu a avut astăzi o întrevedere cu șeful Misiunii USAID la Chișinău, Scott Hocklander, transmite MOLDPRES.

„Apreciem eforturile USAID care contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor moldoveni prin implementarea proiectelor de asistență externă tehnică și financiară, precum și prin diseminarea bunelor practici. Prin proiectele implementate de USAID în țara noastră, reușim să fortificăm economia țării, să consolidăm competitivitatea și eficiența în industriile-cheie ale Republicii Molodva”, a spus Gherciu.

Potrivit oficialului, grație suportului acordat în mod constant, „creștem productivitatea în cadrul lanțurilor valorice, extindem conexiunile dintre piața locală cu piața regională și cea internațională, îmbunătățim mediul de stimulare a sectoarelor economice, consolidăm capacitățile producătorilor agricoli pentru a genera produse de valoare înaltă”.

Părţile s-au referit la necesitatea extinderii colaborării în vederea dezvoltării horticulturii, revitalizării sectorului zootehnic și sprijinirea acestuia prin modernizarea exploatațiilor zootehnice, majorarea șeptelului de animale, sporirea competitivității în fermele zootehnice. De asemenea, au fost puse în discuție reabilitarea și extinderea sistemelor de irigare, promovarea echipamentelor și inovațiilor pentru lucrări mecanizate, inclusiv a proceselor de recoltare, depozitare și post-recoltare.

La rândul său, directorul USAID, Scott Hocklander, a manifestat deschidere pentru aprofundarea dialogului existent între instituții și pentru identificarea instrumentelor de acordare a suportului prin asistență tehnică și financiară în scopul dezvoltării sectorului agricol.

Republica Moldova a beneficiat până în prezent de investiții în sectorul agricol, în valoare de circa 50 milioane dolari, cu suportul USAID prin intermediul Proiectului de Competitivitate în Moldova și Proiectului Agricultura Performantă în Moldova.

Foto: MAIA

img21007893

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!