ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și BERD a fost modificat

12:11 | 28.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Deputații au ratificat astăzi Acordului de modificare nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), comunică MOLDPRES.

Modificările operate sunt tehnice, iar documentul a fost elaborat de către BERD la solicitarea Guvernului, pentru a asigura implementarea deplină a proiectului. Ratificarea Acordului de modificare nr. 2  a fost propusă în vederea asigurării prin redistribuirea mijloacelor financiare necesare pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și a serviciilor de supervizare din cadrul proiectului.

Acordul între Republica Moldova și Banca Europeană de Reconstrucție a fost semnat în anul 2013 și prevede acordarea unui împrumut în sumă de 150 de milioane de euro pentru lucrările de reconstrucție și reabilitare a drumurilor.

Foto: Parlament

img21008116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!