ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania ucraineană Natfogaz furnizează gaze naturale Republicii Moldova

20:45 | 28.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. În cea de-a patra rundă de licitații lansate de Energocom pentru achiziționarea a 1,5 milioane m3 de gaze naturale au câștigat trei companii. Drept furnizor și partener în asigurarea securizării energetice a țării se numără compania ucraineană Natfogaz, alături de alte două companii din Europa, informează MOLDPRES.

Agenția Proprietății Publice confirmă faptul că volumele cumpărate în primele trei zile de licitație au fost deja recepționate.

Licitațiile începute de furnizorul central de energie Energocom sunt necesare pentru a achiziționa anumite cantități de gaze naturale din surse alternative pentru a echilibra volumul și a menține conductele funcționale. Se întâmplă din motivul că, în prezent, Republica Moldova nu primește cantitatea necesară de gaze naturale din partea Gazprom.

Foto: biz.censor.net

img21008144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!