ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul-concurs Internațional ”Constelația talentelor” s-a încheiat cu decernarea premiilor

17:11 | 01.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Peste 800 de tineri artiști de diferite categorii de vârstă din 25 de țări (circa 600 cu prezență fizică și peste 200 online) au participat la cea de-a cincea ediție a Festivalului-concurs internațional de cântec, dans, arta vorbirii, cea instrumentală, arta plastică și modeling, care s-a desfășurat în perioada 28-30 octombrie în format mixt la Chișinău, informează MOLDPRES

Solicitată de agenție, Eugenia Ursu, președintele Asociației Obștești "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, producătorul festivalului, a menționat că obiectivele proiectului le constituie promovarea tinerelor talente în domeniile respective, dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie între popoare prin mesagerii și ambasadorii păcii, participanți la festival. 

Potrivit sursei citate, competiția a durat trei zile și a început cu un spectacol-show, în care au evoluat artiști cunoscuți din țară și de peste hotare: Ana Cenicova, Amelia Uzun, Nadea Krajevscaia, Valeria Marcu, Mihaela Stratan, Hguyen Khac Hoa (Vietnam), Vadim Cocetcov (Ucraina), Ray Sorokine (Israel), Elizabet Zaharieva (Bulgaria), Dumitru Mâțu, Olga Cicalo (Rusia), Irina Scegoleva, Aliona Viscun,  Mkrtchan Harutyun (Armenia), colective de dansatori.

În cadrul spectacolului de Gală au evoluat cei mai buni concurenți. Rezultatele lor au  fost apreciate de către un juriu profesionist internațional, în frunte cu Bedros Kirkorov, Artist al Poporului din Federația Rusă, spectatori și telespectatori din mai multe țări. Premiul Mare al Festivalului-Concurs "Constelația Talentelor 2021" i-a revenit Studioului de dans ”Angel Dance”, conducător artistic Elena Bogataia. Toți participanții au primit Diplome, cupe și medalii.

Prima ediție a Festivalului Internațional ”Constelația talentelor” a avut loc în 2017 la care a participat peste 300 de tineri artiști din 18 țări. Cea de-a doua, din 2018 a reunit peste 450 de tineri din 19 țări, iar cea de-a treia, din 2019 – 800 de concurenți din 20 de țări. Ediția din anul trecut s-a desfășurat în format online și la ea au luat parte 650 de tineri artiști din 37 de țări.

img21008225

img21008225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!