ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania ”Teleradio-Moldova” a revenit sub control parlamentar

12:32 | 04.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Compania ”Teleradio-Moldova” revine de astăzi sub control parlamentar. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală, cu votul a 56 de deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, reîntoarcerea sub controlul Parlamentului va responsabiliza furnizorul public național, Compania ”Teleradio-Moldova”. O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii.

Totodată, proiectul de lege stipulează ca membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

Până în anul 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

Foto: Parlament

img21008340

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!