ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe acoperișul Serviciului Fiscal funcționează un parc fotovoltaic

12:46 | 05.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Pe acoperișul clădirii Serviciului Fiscal de Stat a fost instalat un parc fotovoltaic, datorită unui proiect de cooperare bilaterală dintre Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) și Guvernul Lituaniei, transmite MOLDPRES.

Obiectivul principal al acestui proiect a fost de a promova energie din surse regenerabile și de a prelua experiența statelor Uniunii Europene în acest domeniu.    

„Parcul fotovoltaic are o putere de circa 55 kW, 22 de panouri fotovoltaice și două invertoare care produc aproximativ 60 000 kWh/an”, indică AEE.

Din 2018, când a fost implementat proiectul, parcul a produs aproximativ 200 000 kW, ceea ce a adus o economie de aproximativ 400 000 de lei. „Prin intermediul unei platformei online de monitorizare, putem verifica și urmări în regim online câtă energie electrică produce acest parc fotovoltaic”, a precizat sursa citată.

Foto: AEE 

img21008385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!