ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România menține Republica Moldova în zona roșie COVID

13:09 | 05.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova rămâne în zona roșie, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei autorității române, în zona roșie au intrat Cehia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive și Insulele Cayman. În zona verde au fost incluse: Israel, Cuba, Costa Rica, Guyana, Bahamas, Grenada, Sint Maarten, Antigua și Barbuda și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie intră în carantină. 

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul este negativ, atunci poate ieşi din izolare în cea de-a zecea zi.

Foto: border.gov.md

img21008386

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!