ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mandatul directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” a încetat

15:17 | 05.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 nov. /MOLDPRES/. Mandatul tuturor membrilor Consiliului de supraveghere și dezvoltare și al directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” a încetat astăzi după ce în Monitorul Oficial a fost publicat decretul de promulgare și legea pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului publicat, Guvernul, în termen de 3 luni de la data publicării prezentei legi, va prezenta Parlamentului propuneri pentru aducerea legislației în vigoare în concordanță cu prezenta lege și va aduce actele sale normative în concordanță cu prezenta lege.

În ședința de ieri, aleșii poporului au decis reîntoarcerea Companiei ”Teleradio-Moldova” sub control parlamentar.

O altă modificare operată în lege prevede revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii. Totodată, proiectul de lege stipulează ca membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

Fotoliul de director general al Companiei ”Teleradio-Moldova” a fost deținut până astăzi de Olga Bordeianu.

Până în anul 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

Sursă: monitorul.gov.md

img21008394

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!