ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei stații de pompieri voluntari au primit autospeciale de intervenție

13:50 | 08.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Trei autospeciale noi de intervenție la incendii și echipament aferent au fost oferite astăzi stațiilor comunitare de pompieri voluntari și salvatori din localitățile Baimaclia, Pârlița și Sărăteni, care vor deservi aproape 80 mii de locuitori, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de donare a autospecialelor a fost prezent ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco și reprezentanții PNUD Moldova.

Autospecialele și echipamentul pentru pompieri au fost achiziționate cu asistența financiară a Agenției Austriece pentru Dezvoltare în cadrul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”, implementat de PNUD.

Șeful de la MAI a declarat că acest proiect va contribui la eforturile guvernului de dezvoltare a localităților rurale prin creșterea nivelului de consolidare a serviciului de salvatori  și pompieri în sectorul rural pe linia întâi. Programul vine să fortifice cooperarea cu administrația publică locală de nivelul întâi pentru o cauză comună și anume creșterea nivelului  de securitate a cetățenilor, a relevat ministrul.

„Îndeplinirea cu succes a misiunilor de intervenție depinde în mare parte de nivelul de dotare a pompierilor cu echipamente menite să asigure atât protecția lor, cât și a comunităților aflate în pericol. Tocmai din acest  considerent sunt ferm convins că donația de astăzi este una foarte necesară localităților țării și va oferi pompierilor voluntari posibilitatea să acorde servicii prompte și de calitate în situații de urgență și cel mai important, să salveze vieți omenești în comunitățile lor”, a opinat Mihail Harabagiu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Unitățile de tehnică, cu o capacitate de 1 600 litri fiecare, vor putea fi utilizate atât la stingerea incendiilor, cât și în cazul altor situații excepționale, chiar și în localitățile cu drumuri greu accesibile. Autospecialele sunt dotate cu utilaj hidraulic, motopompe performante și valorează în total aproximativ 225 mii de euro. 

Tot cu asistența financiară din partea Austriei, în cadrul proiectului PNUD „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor”, pompierii voluntari și salvatori de la cele trei stații comunitare din raioanele Cantemir, Ungheni și Leova vor fi instruiți cum să intervină în caz de incendiu cu utilaje și autospeciale și cum să asigure protecția oamenilor în cazul unor situații de urgență.

img21008448

img21008448

img21008448

img21008448

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!