ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii anunţă o săptămână rece şi ploioasă

15:49 | 08.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Temperaturile generoase şi vremea însorită cedează, or, săptămâna curentă va fi caracterizată de temperaturi până la 10 grade Celsius, cu cer variabil, izolat ploi de diferită intensitate, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, marţi, 9 noiembrie, se aşteaptă valori termice încadrate între 3-8 grade Celsius, ziua, şi tot atâta, noaptea. Mâine, în toată ţara sunt anunţate ploi, mai puternice – în regiunea de sud.

De miercuri, vremea se va limpezi, însă tendinţele meteorologice rămân aceleaşi în toată perioada de referinţă, iar termometrele nu vor indica mai mult de 10 grade.

Conform SHS, valorile temperaturii medii zilnice ale aerului pe parcursul lunii noiembrie pot varia în teritoriu între -10..-17ºC (1992) și +16..+19ºС (2010, 2019). Trecerea stabilă a temperaturii medii zilnice a aerului prin valoarea de +5ºC (sfârşitul perioadei de vegetaţie la majoritatea culturilor agricole) se înregistrează în medie între 2 şi 14 noiembrie. La sfârşitul lunii, în nordul țării se stabileşte regimul de iarnă al vremii. Pentru toată perioada de măsurători instrumentale minima absolută a temperaturii aerului în această perioadă a constituit în teritoriu -21,7ºC (Chişinău, 29 noiembrie 1992), iar maxima absolută a atins +30,0ºC (Dubăsari, 1 noiembrie 1996).

Foto: stiridinlume.md

img21008451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!