ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii imunizați peste hotare pot înregistra certificatul în sistemul electronic național de vaccinare

14:33 | 10.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova, care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în țările UE, pot să înregistreze certificatul în sistemul electronic național de vaccinare și să descarce, verifice online Certificatul COVID valabil în țara noastră și peste hotare, comunică MOLDPES.

Potrivit conducerii Ministerului Sănătății, astfel va fi îmbunătățită evidența acoperirii vaccinale. De asemenea, scopul este de a alinia certificatele internaționale cu cele naționale de vaccinare împotriva COVID-19 și de a oferi posibilitatea tuturor cetățenilor să își administreze doza de rapel în Republica Moldova.

Pentru a încărca certificatul de vaccinare eliberat de orice stat UE în sistemul informațional al țării noastre, cetățenii trebuie să acceseze platforma: www.certificate-covid.gov.md și să selecteze butonul „Încarcă certificatul COVID-19 de peste hotare”. La fel, link-ul de încărcare poate fi obținut, accesând platforma www.vaccinare.gov.md, secțiunea „Descarcă certificat COVID-19” sau www.ansp.md, secțiunea „Certificat COVID-19”.

Pentru a verifica, autentifica certificatul de vaccinare, va fi poziționat codul QR în raza de acțiune a camerei video. După scanare, vor putea fi vizualizate datele care se conțin în certificatul eliberat peste hotare. Ulterior, vor trebui completate câteva spații obligatorii: IDNP, numele raionului/municipiului, localității și instituției medicale conform adresei de domiciliu în Republica Moldova. Pentru finalizarea procesului, va fi selectat butonul „Salvează”. După ce procedura de omologare s-a desfășurat cu succes, va putea fi descărcat sau verificat certificatul COVID-19.

Statisticile MS arată că de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, 893 013 de persoane au încheiat schema completă de imunizare în Republica Moldova.

Foto: MS

img21008525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!