ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fondul de rezervă al Guvernului a fost restabilit cu 7,8 mln lei, neutilizați la parlamentarele anticipate

17:05 | 10.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Fondul de rezervă al Guvernului va fi restabilit cu suma de 7,8 milioane lei, drept urmare a nevalorificării mijloacelor financiare alocate Comisiei Electorale Centrale pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de membrii Cabinetului de miniștri, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Banii vor fi utilizați pentru a răspunde prompt la anumite necesități de finanțare în situații imprevizibile și excepționale care intervin pe parcursul anului bugetar, conform Regulamentului privind gestionarea fondurilor de urgență ale Guvernului (HG nr. 862/2015).

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 Comisiei Electorale Centrale i-au fost alocate mijloace financiare în sumă de 92 468,0 mii lei, iar efectiv au fost valorificați 84 542,1 mii lei.

Foto: Guvern

img21008534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!