ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe instituții de învățământ vor primi în dar livezi de alun

08:59 | 11.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Mai multe instituții de învățământ din Republica Moldova vor primi în dar câte o livadă de alun, în urma unui concurs desfășurat în perioada 1-10 noiembrie, de compania „Euroalun” din Chişinău, membră a Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), transmite MOLDPRES.

Concursul este organizat pentru al patrulea an consecutiv, iar la această ediţie câștigătorii vor fi selectați în funcţie de numărul de comentarii adăugate de studenţi, elevi, profesori sau alţi reprezentanţi ai instituţiei de învăţământ la postarea despre concurs de pe pagina de Facebook Euroalun – Alune Moldova.

În cadrul proiectului, elevii claselor gimnaziale și de liceu împreună cu profesorii lor sunt antrenaţi în activități de înverzire a plaiului prin plantarea şi îngrijirea livezilor de alun. De asemenea, ei beneficiază de o lecție de introducere în agricultura sustenabilă, managementul deșeurilor, tehnicile de plantare a pomilor și arbuștilor, organizată împreună cu experții din Italia.

Câştigătorii ediţiilor din anii precedenţi sunt: Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din municipiul Chișinău (2018), Liceul Teoretic „Emil Nicula” din satul Mereni, raionul Anenii Noi (2019), Liceul Teoretic „Gheorghe Palade” din satul Puhoi, raionul Ialoveni, Facultatea de biologie și pedologie a Universităţii de Stat din Moldova USM, precum şi Gimnaziul Gangura din comuna cu acelaşi nume din raionul Ialoveni (2020).

Acţiunea face parte din proiectul „O livadă în dar”, implementat de compania „Euroalun”, şi care are scopul de a educa generaţiile în creştere în spiritul unui mediu sănătos și al unei alimentații sănătoase. Potrivit specialiştilor, alunele sunt bogate în antioxidanți, proteine, vitamine, fibre, minerale, sunt bune pentru inimă, reduc inflamaţia, îmbunătățesc sănătatea tractului digestiv și funcțiile creierului. De asemenea, alunele ajută la ținerea sub control a diabetului, mențin tenul sănătos, reduc oboseala și întăresc sistemul imunitar.

Până în prezent, în ţara noastră au fost plantaţi peste 250 mii de puieți de alun.

Foto: alune.md

img21008549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!