ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavriliţa: În trei luni, Guvernul s-a curățat de oameni compromiși

15:38 | 11.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. În trei luni, Guvernul s-a curățat de oameni compromiși, am asigurat plecarea din funcții a 355 de funcționari din ministere, agenții și întreprinderi de stat. Am oprit scheme de sute de milioane în achiziții la agențiile de stat. Despre aceasta a declarat astăzi premierul Natalia Gavriliţa, în raportul de activitate al Guvernului pentru o sută de zile de mandat, transmite MOLDPRES.

Potrivit prim-ministrului, statul poate deveni mai puternic doar cu oameni onești, or,  „acesta este angajamentul pe care l-a luat Guvernul Gavriliţa în fața cetățenilor și pe care vom continua să-l urmăm pe tot parcursul mandatului”.

„Cu suportul colegilor din Parlament, promovăm o reformă reală a justiției și schimbăm nu doar legile, ci și oamenii compromiși, așa cum ne-au cerut cetățenii. Oamenii vor dreptate și o justiție performantă și independentă, într-o țară în care până acum s-au furat miliarde de dolari și milioane de speranțe fără ca cineva să răspundă”, a declarat şefa Cabinetului de miniştri.

„Au rămas multe de făcut? Da. Vestea bună e că avem în față multe sute de zile pentru a lucra împreună pentru o Moldovă în care fiecare trăiește demn, în care fiecare își poate valorifica potențialul și în care toți au parte de dreptate și de instituții funcționale, pe care te poți baza”, a conchis în raportul său Natalia Gavriliţa.

Raportul Guvernului Gavrilița, intitulat  „148 de acțiuni pentru binele oamenilor” are peste 20 de capitole şi vizează domenii, cum ar fi: Susținerea cetățenilor pe timp de criză; Gestionarea crizei Covid-19; Gestionarea crizei pe piața gazelor naturale; Deblocarea finanțării externe și disciplina bugetară;  Agenda pro-Business; Dezvoltarea infrastructurii; Fortificarea sistemului de sănătate; Integrare europeană; Diplomația bilaterală; Diplomația în interesul cetățeanului; Educație; Patrimoniu și cultură; Gestionarea situațiilor excepționale; Securitate rutieră; Modernizarea și digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor; Protecția Muncii; Lupta cu corupția și reforma justiției; Lupta cu criminalitatea; Protecția mediului; Reorganizarea administrației centrale; Reglementarea transnistreană. 

Raportul de activitate al Guvernului pentru 100 de zile poate fi descărcat la gov.md/sites/default/files/raportul_100_zile_guvernulgavrilita.pdf

img21008572

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!