ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victor Chirilă este noul Ambasador al Republicii Moldova în România

10:18 | 12.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Decretul privind numirea lui Victor Chirilă în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România a fost publicat vineri în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în temeiul art. 86 alin. (2) din Constituţia Republicii Moldova şi al art. 10 alin. (6) din Legea cu privire la serviciul diplomatic, Preşedintele Republicii Moldova decretează: Victor Chirilă se numeşte în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România.

Prezentul decret intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova

Victor Chirilă are studii de masterat în politici europene și este licențiat în istorie. Din decembrie 2020 și până în prezent deține funcția de director executiv al Asociației pentru Politica Externă. În perioada decembrie 2016 – decembrie 2019 a fost președinte al Asociației. De asemenea, acesta a exercitat funcția de consilier la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Sursă: monitorul.gov.md

img21008602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!