ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală, va apărea o Alee a Liceenilor

12:01 | 12.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Un grup de elevi ai claselor a X-ea-a XI-ea de la liceele din capitală, finaliști ai turneului de jocuri intelectuale, au plantat mesteceni tineri pe aliniamentul stradal al str. Ciuflea, în perimetrul bd. Ștefan cel Mare - str. 31 August 1989, vizavi de clădirea Academiei de Științe a Moldovei, locația va purta denumirea „Aleea Liceenilor", transmite MOLDPRES.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul inițiativei municipale de amenajare a teritoriului orașului și se înscrie în contextul celei de-a 585-a aniversări a primei atestări documentare a capitalei, fiind sprijinită de autoritățile municipale. Alături de tineri, au fost prezenți la eveniment primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale.

Edilul capitalei a mulțumit elevilor pentru inițiativa de plantare a arborilor, subliniind importanța implicării comunității la acțiunile de dezvoltare a orașului. Potrivit lui, timp de un an, în capitală au fost plantați cca 70 mii de arbori.


Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!