ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat va ajunge pe banca acuzaților pentru că nu a declarat peste 100 mii de euro la vamă

11:35 | 12.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Un bărbat de 43 de ani din Leova, a fost trimis în judecată de procurorii PCCOCS pentru că s-a eschivat, la Aeroportul Internațional Chișinău, să declare 100 mii de euro pe care-i avea în bagajul de mână, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, tentativa de contrabandă a avut loc în luna septembrie curent, atunci când la ieșirea din țară, la îmbarcarea spre Istanbul, acesta a făcut uz de trecerea inscripționată ,,nimic de declarat.”

Ulterior, suma a fost depistată și ridicată de reprezentanții Serviciului Vamal, care au efectuat urmărirea penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS. Bărbatul nu și-a recunoscut vina, declarând că banii erau destinați întoarcerii unei datorii.

La solicitarea procurorilor, asupra mijloacelor bănești a fost aplicat sechestru, cu depozitarea lor la Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA și dispunerea confiscării lor ulterioare, în folosul statului.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 4 la 10 ani.

Foto: PG

img21008608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!