ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova participă la Forumul Internațional al Tinerilor, organizat de Coreea

13:22 | 12.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Zece tineri din Consiliul Național al Elevilor participă, în perioada 12-14 noiembrie, la cea de-a 12-a ediție a Forumului Internațional al Tinerilor (FIT), organizat de Oficiul Special Guvernamental pentru Educație din Jeju, Republica Coreea, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, tineri din diferite țări iau parte la ateliere de discuții privind promovarea spiritului cetățeniei globale și a schimbului cultural prin prisma problemelor mondiale, provocate inclusiv de pandemia COVID-19.

Forumul se desfășoară în cadrul a patru panele tematice: Acțiuni de reducere a decalajului privind digitalizarea în sistemul educațional și capacitatea academică; de protejare și conservare a naturii, urmare a provocărilor pandemiei Covid-19; de realizare a securității alimentare și a promovării nutriției; pentru rezolvarea conflictelor și construirea păcii.

La finalul atelierelor de discuții, echipele din statele participante își vor prezenta Planul de acțiuni pe care l-au elaborat întru soluționarea problemelor abordate. De asemenea, fiecare echipă va prezenta un filmuleț pregătit din timp prin care va prezenta țara și localitățile de unde provine, realizând astfel un schimb cultural.

Elevii din țara noastră, care vor participa la lucrările FIT, sunt din orașele Cahul, Soroca, Florești, Edineț, Râșcani, Briceni, Chișinău și satele Gura Galbenei (Cimișlia) și Pepeni (Sângerei).

Prezența Republicii Moldova la Forumul Internațional al Tinerilor se încadrează în prevederile Memorandumului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație din Jeju, Republica Coreea, semnat în martie 2021.

Foto: MEC

img21008611

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!