ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii și paramedicii care au ajutat colegii din România în lupta cu COVID-19 au revenit acasă

19:13 | 15.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Medicii și paramedicii SMURD din Republica Moldova care au ajutat colegii din România în lupta cu pandemia de COVID-19 au revenit astăzi din misiune, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, oficiali din cadrul sistemului de sănătate român, dar și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România au mulțumit specialiștilor din țara noastră pentru abnegație, dedicație și sprijin în misiunea dificilă în luptă cu pandemia.

Pe parcursul misiunii, medicii și paramedicii din Republica Moldova detașați în România au activat în cadrul spitalului modular Sfânta Paraschiva din comuna Lețcani. Aceștia au lucrat în ture de 12 ore și au oferit suport în asistența și efectuarea transportărilor de pacienți intra - spitalicești, dar și acordarea ajutorului în proceduri medicale și examinări.

În total, în misiunile din România au mers 62 de medici și paramedici. Misiunea transfrontalieră a început pe 18 octombrie și a durat până pe 15 noiembrie curent.

Foto: IGSU

img21008693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!