ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au loc descinderi la Curtea de Apel Bălți

11:18 | 16.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Procurori anticorupție și ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate au descins în această dimineață cu percheziții la Curtea de Apel Bălți. Aceștia vor cerceta biroul de serviciu și mijloacele de transport ce aparțin unui judecător al Curții, comunică MOLDPRES.

Descinderile au loc după ce Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat acordul Consiliului Superior al Magistraturii de a efectua cercetarea a doi judecători.

Potrivit procurorilor, magistratul de la Bălți este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Astfel, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SIS au constatat existența bănuielii rezonabile că, începând cu anul 2014 și până în prezent, judecătorul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător. Aceste bunuri includ: 3 automobile luxoase, o casă de locuit, precum și alte imobile.

În prezent, perchezițiile continuă.

img21008708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!