ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul lider democrat va fi cercetat într-un nou dosar

15:20 | 17.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a primit în gestiune dosarul penal de investigare a infracțiunii de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari a fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, dosarul a ajuns la PCCOCS după ce Procurorul General interimar Dumitru Robu a anulat ordonanța de refuz în efectuarea urmăririi penale, emisă în vara lui 2021.

Noul dosar penal în privința figurantului a fost pornit în baza unui act de sesizare al Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit investigațiilor preliminare, bunurile mobile (inclusiv un iaht de lux) și imobile, în state ca Elveția, România, Spania au fost obținute de către suspect inclusiv în perioada când acesta exercita funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!