ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul va verifica modul de formare a prețurilor la produsele social importante

14:48 | 18.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat astăzi că va monitoriza modul de formare a prețurilor la produsele social importante, conform atribuțiilor stabilite de legislație. Conform instituţiei, în perioada imediat următoare, pe întreg teritoriul țării, se vor desfășura acțiuni de verificare a modului de formare a prețurilor la produsele social importante în unitățile de comerț cu amănuntul, transmite MOLDPRES. 

Pentru nerespectarea modului de formare a prețului la produsele social importante, prin majorarea adaosului comercial peste limita permisă, comerciantul este sancționat prin încasarea venitului ilicit obținut de la majorarea adaosului comercial și cu aplicarea sancțiunii în proporție de 100%. 

Serviciul Fiscal recomandă contribuabililor să activeze în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Lista produselor social importante şi metodele de formare a preţurilor acestora se regăsesc într-un regulament, aprobat prin Hotărâre de Guvern. Documentul include produse cum ar fi: pâine, colaci, lapte, chefir, brânză de vaci, smântână, unt, ulei de floarea-soarelui, faină de grâu, orez, hrișcă, crupe, preparatele pentru sugari și copii etc.

Foto: noi.md

img21008810

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!