ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Astăzi este ultima zi în care este permisă agitația electorală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie

11:42 | 19.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a atenționat că astăzi este ultima zi în care sunt admise acțiuni de agitație electorală pentru alegerile locale noi care vor avea loc la data de 21 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

Totodată, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă, de la 15 la 30 de unități convenționale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unități convenționale, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Pe 21 noiembrie vor fi organizate alegeri locale noi în 15 localități, inclusiv în municipiul Bălți. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, la urne sunt așteptați peste 130.600 de cetățeni cu drept de vot.

Foto: CEC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!