ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Interparlamentară a CSI va găzdui o expoziție dedicată aniversării a 30-a a Legislativului Republicii Moldova

10:28 | 24.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (AIP CSI) va găzdui, în perioada 25-26 noiembrie, o expoziție de fotografii dedicată celei de-a 30-a aniversări a Parlamentului Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde fotografii din istoria parlamentarismului Moldovei, începând cu Parlamentul Independenței. Prezentarea va avea loc în Sala ”Ecaterina” a Palatului Tauride din Sankt-Petersburg, în marja celei de-a 53-a sesiuni plenare a AIP CSI, a precizat Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La inaugurarea expoziției va participa  o delegație a Legislativului condusă de Vladimir Bolea, șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la AIP CSI. De asemenea, și-au confirmat prezența delegații din țări membre ale CSI – Armenia, Azerbaidjan, Federația Rusă, Kazahstan, Uzbekistan, precum și înalți oficiali din Organizația Mondială a Sănătății. Sunt așteptați, de asemenea, reprezentanți ai Guvernului și ai Adunării Legislative din Sankt-Petersburg și Regiunea Leningrad, numeroase personalități culturale din diferite țări.

Pe 23 mai curent, s-au împlinit 30 de ani de când RSSM s-a transformat în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem a devenit primul Parlament al Moldovei.

Foto: Parlament

img21008994

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!