ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Regulamentul privind activitatea Consiliului de Administrație al CNAS a fost aprobat de Executiv

17:07 | 24.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări Sociale va activa în baza unui nou Regulament, într-o nouă componență. Guvernul a aprobat astăzi o serie de modificări la Hotărârea cu privire la aprobarea componenței nominale a Consiliului, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Conform documentului, activitatea Consiliului se va desfășura în baza unui nou Regulament, care stabilește misiunea, modul de activitate, drepturile, obligațiile și atribuțiile acestuia.  

Astfel, Consiliul CNAS va supraveghea activitatea Casei Naționale, va examina deficiențele existente în procesul de lucru și va propune, după caz, inițierea unor modificări ale cadrului normativ aferent sistemului de asigurări sociale. Consiliul se va convoca la necesitate, dar nu mai rar decât o dată în trimestru, la inițiativa președintelui Consiliului sau a directorului general al Casei Naționale.

Consiliul de Administrație al CNAS este format din 12 persoane și include reprezentanți ai Guvernului, Patronatelor, Sindicatelor și ai organizațiilor de pensionari. Președintele Consiliului este numit de Executiv.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!