ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidații la funcția de membru al CSP pot depune dosarele până la 20 decembrie

11:57 | 14.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Termenul de depunere a dosarelor candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a fost extins până la data de 20 decembrie. Decizia de prelungire a termenului a fost luată la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidatul la funcția de membru al CSP trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova și să aibă o experiență de cel puțin trei ani în domeniul dreptului și o activitate notorie în domeniul jurisprudenței.

Dosarul de participare trebuie să conțină un curriculum vitae; o scrisoare de motivare; dovada cetățeniei  Moldovei; copia diplomei/licenței de studii; acte ce confirmă experiența în domeniul dreptului de cel puțin 3 ani; cazierul judiciar; o declarație pe proprie răspundere precum că nu are interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică; consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și o declarație de avere și interese personale semnată olograf.

Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de membru al CSP din partea Parlamentului se desfășoară în două etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor și interviul. Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi prezentat Legislativului pentru numirea în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

img21009598

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!