ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un medic din capitală a fost condamnat la 3 ani de detenție pentru malpraxis

15:07 | 14.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Un medic de la o instituție medicală din capitală a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, soldate cu decesul pacientului, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, în 2018, medicul vizat, care era angajat într-o instituție medico-sanitară publică din Chișinău, fiind de gardă, a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale în caz de urgențe medico-chirurgicale cu pericol vital și a evaluat eronat starea bolnavului, neasigurând supravegherea în dinamică. Ulterior, în lipsa unui diagnostic incomplet, el a luat decizia de a transporta pacientul la o altă instituție medicală, deși se impunea spitalizarea de urgență, bolnavul suferind de infarct.

Conform sursei citate, procurorii au demonstrat în ședința de judecată, legătura directă dintre încălcarea regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale de către medicul de gardă și survenirea decesului pacientului.

Medicul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip deschis, cu privarea de dreptul de a exercita activitatea de medic, pe un termen de 4 ani. De asemenea, instanța de judecată a dispus încasarea din contul condamnatului în beneficiul succesorilor victimei, a sumei de 150 mii de lei cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin infracțiune.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!