ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAI lansează un soft care va asigura funcționarea Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al armelor”

16:15 | 14.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Procesul de evidență a posesorilor de arme va deveni mai riguros. Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de azi, proiectul Hotărârii care prevede crearea unui Sistem informațional automatizat de evidență a armelor. Prin intermediul platformei online, va fi posibilă depunerea cererilor privind obținerea actelor permisive, urmărirea procesului de supraveghere asupra circulației armelor și munițiilor cu destinație civilă, deținute în posesia persoanelor fizice și juridice, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Sistemul informațional va contribui la evidența strictă a armelor, căutarea internațională a armelor pierdute, sustrase sau implicate în comiterea unor infracțiuni, dar și la sporirea siguranței publice și la evitarea unor eventuale incidente și infracțiuni.  

Totodată, documentul va facilita schimbul de informații și cooperarea de anchetă între entitățile responsabile de asigurarea respectării legii în domeniul circulației locale și internaționale a armelor de foc.  

Concomitent, prin acest proiect se instituite procedura de vizualizare completă a procesului privind efectuarea operațiunilor cu arme și muniții pe tot segmentul la importul armelor în Republica Moldova de către armurierii licențiați în domeniu, transferul armelor în țară și în străinătate, revocarea și suspendarea permiselor de armă sau privarea de dreptul de deținere armă.  

Prin urmare, implementarea proiectului va asigura evidența riguroasă a armelor și posesorilor acestora, a evenimentelor și operațiunilor cu acestea și va crește siguranța cetățenilor.

Foto: Guvern

img21009616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!