ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a alocat finanțe pentru dotarea materială a instituțiilor de învățământ

11:03 | 30.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a alocat peste 10 milioane de lei pentru dotarea materială necesară a tuturor instituțiilor de învățământ din capitală, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Angela Cutasevici a anunțat că în bugetul municipalității au fost prevăzuți 10 milioane de lei pentru cheltuieli destinate materialelor didactice necesare instituțiilor municipale de învățământ. Din aceste resurse financiare cabinetele vor fi dotate cu materiale didactice ilustrative specifice disciplinelor şcolare, va fi procurat echipament de laborator pentru realizarea experimentelor, va fi achiziționat echipament pentru dezvoltarea abilităţilor individuale ale elevilor specifice disciplinelor şcolare (educaţia muzicală, educaţia plastică, cea tehnologică).

Potrivit sursei citate, finanțarea și dezvoltarea bazei materiale a instituțiilor de învățământ va contribui la asigurarea condițiilor adecvate de activitate pentru personalul didactic și științific. "Modernizarea cabinetelor școlare și dotarea acestora cu echipament va îmbunătăți condițiile de învățare în școlile din municipiul Chișinău, inclusiv va spori eficienţa sistemului educaţional prin extinderea şi diversificarea serviciilor educaţionale oferite de tehnologiile informaţionale", a spus oficialul.

Beneficiari ai resurselor educaţionale sunt 83 677 elevi din 119 instituții publice de învățământ primar și secundar şi 6 261 de cadre didactice.

img21010028

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!