ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul COVID-19 de la Moldexpo va fi reactivat

10:57 | 10.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. Autoritățile Chișinăului prevăd o creștere a cazurilor de coronavirus în perioada următoare și anunță reactivarea Centrului COVID-19 de la Moldexpo, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă, a informat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale că primăria va reactiva Centrul COVID-19 de la Moldexpo, pentru a face mai rapid triajul pacienților suspecți la noul coronavirus. “Suntem siguri că, după Sărbătorile de iarnă, vom asista la creșterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19 în Chișinău. Reactivarea Centrului COVID-19 de la Moldpexpo face parte din măsurile municipalității de răspuns la un viitor val de coronavirus, care, datorită mobilității cetățenilor, va apărea”, a declarat oficialul.

Potrivit sursei citate, statul moldovean nu poate fi o excepție la ceea ce se întâmplă în regiune. „Republica Moldova nu poate să fie o excepție. Observăm o creștere a numărului de infectări cu coronavirus în regiune. Mobilitatea sporită a populației înainte de sărbători, călătoriile din și spre Moldova, vor face posibilă apariția valului de Omicron în Chișinău, trebuie să fim pregătiți”, a declarat Gîlcă.

În același timp, oficialul a spus că imunizarea locuitorilor orașului va continua. "Am stabilit ca obiectiv principal să imunizăm circa 70% din populația municipiului până în luna aprilie", a precizat el.

img22000125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!