ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La frontiera armeano-azeră au avut loc ciocniri militare cu victime umane

12:25 | 12.01.2022 Categorie: Externe

Erevan, 12 ian. /MOLDPRES/. Situația de la frontiera dintre Armenia şi Azerbaidjan rămâne una foarte tensionată. Conflictul dintre cele două țări, care durează mai bine de 30 de ani, generează ciocniri militare violente și victime umane. Recent, într-un schimb de focuri și-au găsit moartea și au fost răniți mai mulți soldați de ambele părți, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Doi soldaţi armeni au fost ucişi şi alţi doi au fost răniţi în provincia Gegharkunik situată la graniţa estică a ţării, conform unui anunţ al Ministerului Apărării de la Erevan.

Și autorităţile azere au anunţat că un soldat a fost ucis.

Armenia și Azerbaidjan s-au învinuit reciproc pentru reluarea luptei. Ciocniri sângeroase se tot repetă de la războiul provocat de disputa asupra regiunii Nagorno-Karabah.

În 2020, Azerbaidjanul a recucerit mari porţiuni din Nagorno-Karabah, luate anterior de Armenia la începutul anilor 1990. Încetarea focului este monitorizată de forţele ruse de menţinere a păcii.

Și în toamna lui 2021 au avut loc lupte grele în regiunea de frontieră. Au fost necesare discuţii între preşedintele azer Ilham Aliev şi prim-ministrul armean Nikol Paşinian pentru calmarea tensiunilor.

Foto: EPA

img22000181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!