ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă companie germană ar putea veni în Republica Moldova

12:02 | 20.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei germane Purem by Eberspaecher GmbH, specializată în producere de echipamente pentru industria auto. În cadrul acesteia conducerea companiei și-a manifestat interesul de a-și extinde activitățile și în Republica Moldova și a anunțat că sunt în proces de identificare a locației potrivite pentru necesitățile de producere, comunică MOLDPRES.

Șeful de la economie a apreciat intenția acestora de a investi în țara noastră, reiterând obiectivul ministerului de a asigura condiții clare și echitabile pentru investitori, care, inevitabil, vor favoriza crearea de noi locuri de muncă.

Reprezentanții Purem by Eberspaecher au explicat planul de acțiuni, menționând că au intenții pe termen lung. "Vrem să creăm un parteneriat durabil cu Republica Moldova, să investim în echipa pe care o vom crea aici. În acest sens, noi îi vom instrui și vom oferi salarii mai mari decât pe piață pentru a asigura continuitatea și stabilitatea proiectelor lansate", a subliniat Volker Cwielong, vicepreședintele  executiv al companiei. Acesta a menționat și intenția de a identifica în țara noastră și companii de inginerie pentru activități de profil, ceea ce ar oferi oportunitate de implicare a tinerilor ingineri din Republica Moldova.

Foto: ME

img22000412

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!