ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Investitori polonezi și-au manifestat intenția de a extinde afacerile în Republica Moldova

18:16 | 21.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu un grup de investitori polonezi din diferite domenii, care evaluează posibilitatea să-și extindă afacerile în Republica Moldova, informează MOLDSPRES. 

La întrevedere au participat președintele FASING Group din Polonia, unul din liderii mondiali în producerea lanțurilor și echipamentelor utilizate în diferite industrii, în special în cea a mineritului și VOLTA, interesată de dezvoltarea aplicațiilor informatice și componente pentru construcția parcurilor fotovoltaice. Delegația poloneză este condusă de Consulul Onorific al Republicii Moldova în Polonia, Pavel Scura. 

Reprezentanții polonezi și-au manifestat interesul sporit pentru a investi în țara noastră, menționând că exemplul lor ar putea fi urmat și de alți potențiali parteneri polonezi. Aceștia urmează, cu suportul Agenției de Investiții, să identifice locații potrivite activităților ce urmează a fi desfășurate.

Ministrul Gaibu a reiterat deschiderea Guvernului de a oferi tot suportul necesar pentru ca investitorii să se bucure de condiții echitabile pe piața Moldovei, care vor spori relațiile comerciale și diplomatice cu Polonia. 

În R. Moldova activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând peste 227 mln de lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai țării noastre.

Foto: ME

img22000458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!