ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei îndeamnă elevii să folosească biblioteca digitală

15:23 | 24.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău îndeamnă elevii și părinții să utilizeze în perioada procesului de educație on-line resursa educațională creată de municipalitate - biblioteca digitală, transmite MOLDPRES.

Municipalitatea Chișinău a amintit cadrelor didactice, elevilor și părinților că, în perioada suspendării procesului de învățământ cu prezența fizică în clase, poate fi utilizată resursa educațională creată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, biblioteca digitală, care poate fi accesată la adresa web educatieonline.md.

Biblioteca digitală conține 7674 de lecții video: 4512 în limba română și 3162 lecții în limba rusă la disciplinele de bază, pentru clasele 1-12. Elevii pot viziona lecțiile de acasă fără a fi necesar să se logheze sau să-și creeze un cont. Lecțiile video sunt însoțite și de activități interactive sub forma unor jocuri virtuale. 

Totodată, elevii care nu au acces la internet, pot accesa lecțiile de la TV, din grila disponibilă prin rețeaua națională Radiocom.

La rândul lor, cadrele didactice pot expedia elevilor link-urile lecțiilor ca suport pentru tema pentru acasă, recapitulare, pregătirea pentru teste, examene și evaluări, fortificarea cunoștințelor acumulate. 

Biblioteca digitală a fost elaborată de către Primăria Chișinău la începutul pandemiei de COVID-19, resursa educațională reușind să înregistreze peste un milion de vizualizări și interacțiuni, având vizitatori activi în țară și peste hotare.

Foto: chisinau.md

img22000500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!