ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a participat la un eveniment găzduit de think tank-ul american German Marshall Fund

17:08 | 31.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a participat în format de videoconferință la un eveniment găzduit de think tank-ul american German Marshall Fund, în cadrul căruia participanții au discutat despre progresul autorităților de la Chișinău în procesul de dezvoltare a țării noastre în contextul provocărilor economice și de securitate din regiune, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Împreună cu reprezentanții autorităților SUA din Congres, Departamentul de Stat, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și ai diferitelor organizații internaționale non-guvernamentale, șeful diplomației Republicii Moldova a abordat subiecte ce țin de actuala criză energetică, evoluțiile de securitate și impactul acestora asupra proceselor interne și externe, progresul agendei de reforme din Moldova și impactul COVID-19. 

„Am reiterat interesul și angajamentul Republicii Moldova pentru aderența la valorile democrației și oportunitățile de sprijin și asistență concretă din partea SUA și a partenerilor internaționali de dezvoltare pentru a spori reziliența și a întări eforturile țării noastre de fortificare a securității cetățenilor, ridicarea nivelul de prosperitate și avansarea în reformarea țării”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu. 

În contextul agendei 4D a diplomației faptelor concrete (Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică), ministrul Nicu Popescu a reiterat părții americane disponibilitatea pentru impulsionarea activității grupurilor de lucru în cadrul Dialogului Strategic cu Statele Unite ale Americii. 

img22000692

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!