ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile IT sunt invitate să genereze soluții de digitalizare pentru IMM-uri

09:10 | 03.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova a anunțat un nou concurs de finanțare a soluțiilor de digitalizare a serviciilor publice și de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM). La competiție pot participa companii din domeniul tehnologiilor informaționale şi comunicațiilor (TIC) din Republica Moldova, iar termenul-limită pentru depunerea conceptelor este 16 februarie, transmite MOLDPRES.

Apelul de propuneri este lansat în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică și Optim – Oportunități prin tehnologii și inovație în Moldova, un proiect al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), implementat de HELVETAS Swiss Intercooperation.

La concurs sunt așteptate propuneri care să conțină soluții pentru: optimizarea interacțiunii între cetățeni și Guvern prin intermediul portalului cetățeanului MCabinet (crearea versiunii pentru dispozitive mobile și a modulului de notificări) și portofelul mobil pentru antreprenori (unde vor fi stocate documente emise de o anumită entitate - certificate, licențe/autorizații, extrase, hotărâri judecătorești etc.) și digitalizarea altor servicii publice; susținerea întreprinderilor mici și mijlocii: certificarea digitală, automatizarea logistică, managementul digitalizat al stocurilor, digitalizarea în domeniile: sănătății, educației și alfabetizării digitale, industriilor agricole și alimentare, energiei, economiei circulare, mediului, logisticii, turismului, comerțului, securității cibernetice și fintech, incluziunii financiare etc.

Suportul financiar oferit va fi de maxim 40 de mii de dolari, dar nu mai mult de 50% din valoarea totală a propunerii. În cazul grupurilor de companii, contribuțiile vor fi împărțite egal între companiile implicate sau în funcție de cerințele specifice ale propunerii depuse.

Numărul total de propuneri finanțate se va încadra în bugetul disponibil de 200 de mii de dolari pentru ediția actuală a concursului.

La concurs pot participa entități de drept privat din sectorul TIC, înregistrate (sau în curs de înregistrare) în conformitate cu Legea cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi din Republica Moldova. Grupurile colaborative pot încheia parteneriate cu instituții din sectorul privat, public și asociativ – asociații de profil, agenții guvernamentale, APL-uri, școli, spitale, universități, instituții de cercetare etc.

PNUD desfășoară acest concurs de finanțare în cadrul proiectului „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”. Concursuri similare se desfășoară o dată la câteva luni.

Foto: PNUD Moldova

img22000780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!