ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Flacăra Olimpică a ajuns la Marele Zid Chinezesc

10:10 | 03.02.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Flacăra olimpică îşi continuă parcursul în China şi a ajuns astăzi la Marele Zid din nordul Beijingului, metropolă care va găzdui ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Miercuri, peste 1.000 de persoane au început să poarte torţa olimpică prin diferite locuri care vor găzdui întrecerile, la Beijing şi în oraşul vecin Zhangjiakou, înaintea ceremoniei de deschidere, programată vineri seara pe Stadionul Olimpic, celebrul „Cuib de pasăre”.

Simbolul olimpiadei a sosit joi dimineaţă la Badaling, una din secţiunile Marelui Zid, cea mai apropiată de Beijing (75 km).

Faimosul actor cu renume mondial, Jackie Chan, originar din Hong Kong, care a participat şi la ştafeta din 2008, la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing, a fost unul dintre purtătorii torţei olimpice.

„Flacăra aduce lumii iubire şi pace, iar ştafeta oferă oportunitatea ca un număr mai mare de oameni să poată descoperi cultura chineză graţie Marelui Zid”, a adăugat Jackie Chan.

Itinerarul flăcării a demarat miercuri la Beijing. Primele schimburi ale ştafetei au fost asigurate de Luo Zhihuan, fost patinator de viteză care a câştigat în 1963 primul titlu mondial pentru China într-o disciplină hibernală, de astronautul Jing Haipeng şi inginerul aerospaţial Ye Peijian.

Parcursul flăcării până în China a început în luna octombrie, la situl antic grec de la Olympia.

Foto: wsbradio.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!