ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția de Investiții din R. Moldova și instituția omoloagă din Ungaria își vor fortifica relațiile de colaborare

15:26 | 04.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a discutat, la Budapesta, cu Róbert Ésik, directorul executiv al HIPA - Agenția maghiară de promovare a investițiilor, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

Întrevederea a prilejuit abordarea oportunităților de consolidare a relațiilor de cooperare în domeniul promovării investițiilor, preluarea bunelor practici și identificarea căilor de atragere și conectare a potențialilor investitori în proiecte de interes reciproc.

„Am pledat și pentru valorificarea deplină a Protocolului bilateral de cooperare în domeniul diplomației economice, prin efectuarea schimbului de experiență în domeniul atragerii investițiilor în proiecte economice strategice, fortificarea cooperării între Agenția de Investiții din Moldova şi HIPA”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

De asemenea, o atenție sporită a fost orientată pe valorificarea instrumentelor financiare oferite prin intermediul Eximbank în scopul finanțării proiectelor economice moldo-ungare.

În zilele de 3-4 februarie, vicepremierul Nicu Popescu întreprinde o vizită la Budapesta.

Foto: MAEIE

img22000847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!