ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul șef al SPPS va fi cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

15:11 | 14.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a ex-directorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat, pentru săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ex-directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, având calitatea de persoană cu funcție de demnitate publică, depășind în mod vădit cerințele speciale impuse de lege, în calitate sa de director, a încheiat contracte cu un agent economic, prin care a procurat insigne de apartenență corporativă a ofițerului la ținuta civilă și insigne cu număr individual de identificare a ofițerului de protecție, ce nu corespund normelor heraldice.

În consecință, insignele vizate, achiziționate de către ex-directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, au fost scoase din uz, fiind cauzat un prejudiciu bugetului SPPS, în valoare totală de 190 772 de lei.

img22001075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!