ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un acord de recunoaștere a actelor de studii dintre R. Moldova și Italia a fost semnat la Chișinău

09:56 | 23.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Un acord de recunoaștere a actelor de studii dintre Republica Moldova și Italia a fost semnat astăzi la Chișinău de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova, comunică MOLDPRES.

Imediat după semnarea cordului, oficialul italian și vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, au susținut o conferințe de presă.

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit Italiei pentru sprijinul acordat țării noastre în procesul de cooperare cu UE. „În anul curent marcăm 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Italia, un moment foarte bun să fortificăm cooperarea bilaterală pentru viitor. Italia a fost întotdeauna un susținător al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova și simțim acest sprijin inclusiv în agenda de cooperare RM-UE”, a opinat Popescu.

Vicepremierul a specificat că astăzi au fost puse în discuție și subiecte legate de domeniul economic, dar și tarifele la roaming. El a menționat că s-a discutat și despre finalizarea procesului de ratificare a Acordului de protecție socială și s-a luat decizia de a examina posibilitatea înfrățirii unor localități din Republica Moldova cu cele din Italia.

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova a reiterat sprijinul autorităților italiene pentru procesul de reformă demarat de Chișinău și a menționat că procesul de cooperare bilaterală trebuie să avanseze.

img22001328

img22001328

img22001328

img22001328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!