ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Albania vor semna un acord privind cooperarea polițienească

11:04 | 23.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea Acordului dintre Republica Moldova și Republica Albania, privind cooperarea polițienească, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, obiectivul de bază al Acordului constă în combaterea mai eficientă a criminalității. Astfel, autoritățile competente ale celor două state vor coopera în domeniul combaterii infracțiunilor legate de criminalitatea transfrontalieră, fabricării și traficului de stupefiante, proxenetismului,  traficului de ființe umane și exploatării sexuală a copiilor, furtului și traficului ilicit de arme și armament, dar și în alte domenii, precum eradicarea criminalității informatice. 

Semnarea Acordului bilateral va facilita schimbul de informații și bune practici între structurile de Poliție din ambele state. Prevenirea şi combaterea criminalității organizate este o direcţie prioritară în activitatea MAI al Republicii Moldova și ocupă un loc important în dialogul de cooperare polițienească internațională.

Foto: minsksite.by

img22001334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!