ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O conductă, destinată aprovizionării ilegale cu apă potabilă și energie electrică, a fost depistată sub Nistru

14:58 | 23.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. O conductă ilegală, destinată aprovizionării cu apă potabilă și energie electrică, a fost depistată de ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Est în zona Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, furtunul era amplasat sub albia râului Nistru, cu pornire din Republica Moldova spre Ucraina. Prin acest furtun treceau patru cabluri de energie electrică cu tensiune înaltă și un tub din material textil.

În rezultatul cercetării în comun, angajații Direcției regionale EST a IGPF  și Serviciul Grăniceresc de stat al Ucrainei au stabilit că furtunul a fost instalat pentru a aproviziona ilegal cu energie electrică și apă potabilă o bază de odihnă din Ucraina, amplasată nemijlocit pe malul râului.

Bunurile depistate și materialele acumulate pe caz urmează a fi transmise către Serviciul Vamal al Republicii Moldova, care va continua cercetările.

Foto: border.gov.md

img22001346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!