ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:18 | 01.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Pa parcursul săptămânii trecute, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 14 346 de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească /CNAMUP/, echipele de asistență medicală au intervenit la 3 011 pacienți cu boli cardiovasculare, urmați de 2 882 de bolnavi cu urgențe respiratorii, 2 100 cu patologii neurologice și 1 077 cu diverse traumatisme.

În aceeași perioadă, echipele AMU au intervenit în regim de urgență la 265 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale și la 50 de pacienți cu infarct miocardic. Urgența a fost chemată la 34 de persoane, printre care la patru copii care s-au ales cu traumatisme în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării.

Totodată, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 45 de solicitări pe motivul urgențelor toxice, printre care la 17 pacienți cu intoxicații cu medicamente, nouă cu alcool și șapte intoxicații cu monoxid de carbon.

Foto: CNAMUP

img22001537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!