ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă un site a fost blocat de SIS pentru promovarea informațiilor false

09:40 | 07.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Printr-un ordin al directorului SIS din 7 martie curent, lista surselor cu conținut online care promovează informații false ce afectează securitatea națională a fost completată cu portalul www.rta.md, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor SIS, în conformitate cu pct. 26-28 din Dispoziția nr. 1 din 24 februarie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, SIS a identificat site-ul web cu adresa: www.rta.md care se poziționează drept un centru de analiză cu denumirea „Regional Trends Analytics”, ce distribuie pe teritoriul Republicii Moldova materiale, reflectând opinii orientate spre justificarea războiului, precum și împotriva integrității teritoriale și al statutului de neutralitate al țării.

De asemenea, adresa colectivului redacțional este una fictivă.

Anterior, SIS a blocat activitatea mai multor site-uri în baza aceleiași decizii CNESP.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!