ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a exclus obligativitatea evaluării extraordinare pentru judecătorii al căror mandat a expirat

11:49 | 10.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Judecătorii al căror mandat inițial de cinci ani a expirat sau va expira până la data de 1 aprilie curent vor avea posibilitatea să fie numiți până la atingerea plafonului de vârstă, în baza evaluării ordinare efectuate o dată la trei ani. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în două lecturi cu votul a 86 de deputați, comunică MOLDPRES.

Astfel, se exclude obligativitatea evaluării extraordinare pentru judecătorii mandatul cărora a expirat sau urmează să expire. Respectiv, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să trimită propunerile cu privire la numirile până la atingerea plafonului de vârstă către Președintele Republicii Moldova, care confirmă sau respinge candidatura.

În prezent, în sistem sunt circa 60 de judecători al căror mandat inițial de cinci ani a expirat sau urmează să expire până la 1 aprilie 2022.

img22001824

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!