ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea privind selectarea membrilor în organele de conducere ale judecătorilor a fost reexaminată

13:17 | 10.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Deputații au reexaminat astăzi legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor. Documentul a fost întors spre reexaminare de către șeful statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

În opinia șefului statului, pentru a asigura realizarea tuturor procedurilor stabilite, inclusiv verificarea complexă a candidaților prin prisma criteriilor de integritate, este necesară revizuirea termenelor aferente executării anumitor acțiuni și extinderea acestora. Astfel, unele termene au fost extinse cu aproximativ zece zile.

Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor prevede crearea unei comisii specializate de evaluare a integrității candidaților la funcții administrative din CSM și CSP.

img22001831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!