ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a oferit României 12 fiole de medicament pentru tratarea malariei

10:51 | 11.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a efectuat o misiune de transportate a 12 fiole de medicament pentru tratarea malariei, necesar pacienților din România. Intervenția a fost realizată în seara zilei de 10 martie, în baza unei solicitări a Ministerului Sănătății din România, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, medicamentul cu denumirea internațională Artesunatum a fost preluat de angajații IGSU de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorba și transportat spre frontiera cu România, Vama Sculeni. Aici, fiolele au fost preluate pentru a fi transmise în gestionarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din București.

Conform sursei citate, aceasta este prima misiune de agest tip realizată de IGSU în anul 2022.

Foto: IGSU

img22001866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!